Piperehabilitering 2017-05-08T12:27:24+00:00

Piperehabilitering

Ta kontakt for et uforpliktende pristilbud og en hyggelig samtale!

Få et uforpliktende pristilbud

Piperehabilitering gjort av fagfolk

Trenger du montering av peis og pipe, eller piperehabilitering? Da har du kommet til rett plass.

Hos Murmester Kristian Sollie AS har vi lang og bred erfaring. Vi kurses jevnlig for å være helt oppdatert på nye regler og teknikker sånn at du kan være trygg på at det er fagfolk som fikser pipen din.

Hvorfor skal man rehabilitere pipen?

Eldre skorsteiner er ofte nedbrutt av eksempelvis løpesot, kondensvann eller skader av syre på grunn av oljefyring. Ved slike skader kan rehabilitering være påkrevd. I Norge oppstår det skader for ca. 200 millioner hvert år på grunn av pipebrann. Dette kommer selvfølgelig i tillegg til de personlige tragediene man kan forvente ved brann.

En av årsakene til brannfaren er at oppstillingsvilkårene er forandret. Dette betyr at en skorstein som ble satt opp for noen år siden, ikke nødvendigvis er lovlig etter dagens krav. Nyere forskning viser blant annet at en teglskorstein oppstilt inntil treverk er meget brannfarlig i tilfeller ved sotbrann i pipen. Denne oppstillingen var relativt vanlig for bare noen få år siden, men er ikke lovlig lenger nå. Disse konstruksjonene trenger piperehabilitering.

Piperehabilitering er en investering i brannsikkerhet og en oppgradering av huset, som skal vare i mange år. Derfor bør du bruke fagfolk.

Vi kan sjekke om du trenger piperehabilitering

Dette er ikke noe folk flest tenker spesielt mye på. Er du i tvil om skorsteinen din trenger rehabilitering, eller har du fått pålegg fra brannvesenet om å utbedre skorsteinen? Da kan du kontakte oss, så kommer vi på befaring for å gi et pristilbud på utførelse av arbeidet.

Dersom du bruker Murmester Kristian Sollie AS til jobben, kan du være sikker på at jobben gjøres skikkelig.
Her kan du lese mer om Piperehabilitering for eldre skorstein.