Betong Kristiansand 2017-05-08T12:12:37+00:00

Betong Kristiansand

Ta kontakt for et uforpliktende pristilbud og en hyggelig samtale!

Få et uforpliktende pristilbud

Betong Kristiansand? – Alt du trenger å vite om betong.

Betong Kristiansand

Trodde du sement var det samme som betong? Kristiansand har flere betong leverandører og hos Murmester Kristian Sollie AS vet vi hvem vi skal bruke.

Så hva er egentlig betong?

Betong er et byggemateriale som lages ved å blande sement og vann, med sand, stein og tilsetningsstoffer. Sement er altså pulveret man bruker i blandingen, mens betongen er det ferdige byggematerialet som er resultatet av denne blandingen. Ved å endre blandeforholdet mellom ingrediensene, vil man kunne styre egenskapene til betongen, og i stor grad tilpasse den til å møte gitte krav.

Dette gjør mange feil

Betong er et svært anvendbart materiale fordi det kan formes som man ønsker, og det har veldig lang holdbarhet. For å skille mellom kvaliteter på betong bruker man B20, B25, B30, B35 og B45. Grovt sett kan vi si at den beste (B45) er 2-3 ganger sterkere enn den dårligste (B20). Forskjellen i levetid vil være omtrent den samme. Det vil si 2-3 ganger lengre levetid på den beste kontra den dårligste.

Levetiden er også sterkt avhengig av hvilke omgivelser betongkonstruksjonen står i. Eksempelvis om den står i tørre og frostfrie omgivelser innendørs, eller om den er utsatt for frost, vann og veisalter utendørs. Her gjelder det å velge riktig betong til riktig bruk.

En moderne betongkonstruksjon kan holde fra 50 til 200 år uten videre vedlikehold. Bruker du derimot feil type betong til feil type prosjektet, kan du risikere at konstruksjonen må rives allerede etter 20 til 30 år.

Hvordan kan du unngå at det blir feil?

Det enkleste du kan gjøre er å komme til oss. Vi vet hvilke materialer som egner seg hvor. Når det kommer til betong i Kristiansand, så har Murmester Kristian Sollie As kompetansen til å fullføre ditt prosjekt.

Mer teknisk beskrivelse om betong